mr. Sierd Roosjen

Sierd Roosjen advocaat in GroningenStrafrechtadvocaat Sierd Roosjen is na zijn afstuderen aan de Rijksuniversiteit te Groningen sinds 1989 werkzaam als advocaat. In de loop der jaren heeft hij zich vooral toegelegd op het strafrecht. Als strafrechtadvocaat voelt hij zich als een vis in het water en gaat hij door het vuur voor zijn cliënten. 

Specialisaties

Strafrechtadvocaat Sierd Roosjen behandelt allerlei soorten strafzaken. Hij heeft als strafrechtspecialist veel ervaring in commune strafzaken, voor zowel meerderjarigen als minderjarigen. Naast het strafrecht behartigt hij ook de belangen van minderjarigen die uit huis geplaatst of onder toezicht gesteld dreigen te worden. Sierd Roosjen is net als Niek Heidanus gespecialiseerd TBS en BOPZ advocaat. Hij staat verdachten bij die TBS opgelegd dreigen te krijgen maar ook reeds veroordeelden in hun tbs-behandeling.

“Het strafrecht is een rechtsgebied waarin een dikwijls eenzame verdachte tegenover de machtige overheid staat. Vaak dreigen deze verdachten vermorzeld te worden door dit machtsblok. Juist dan is het van groot belang dat die eenzame verdachte iemand aan zijn of haar kant heeft staan. En dat brengt de weegschaal in de rechtszaal weer wat in balans. Ik ga graag in diezelfde rechtszaal de strijd aan voor mijn cliënt. Ik doe dat met overtuiging en kennis van zaken. Overigens niet zelden met succes. Dit succes voor mijn cliënt zorgt ook bij mij voor veel voldoening.”

Lezingen  

Sierd Roosjen geeft regelmatig lezingen voor zowel (studie-)verenigingen alsook maatschappelijke en wetenschappelijke instanties. Samen met Niek Heidanus geeft hij verschillende cursussen op het gebied van strafrecht, tbs en BOPZ en doet hij mee aan het project ‘Advocaat voor de klas’ op basisscholen.

  • Lid van de Nederlandse Vereniging van StrafrechtAdvocaten
  • Lid van de Vereniging van TBS-Advocaten
  • Lid van de Commissie van Toezicht PI Leeuwarden

In het nieuws:

Contact opnemen:
Telefoon : 050-305 20 72
Email      : [email protected]