mr. Silvia Dijkstra

Silvia Dijkstra is na haar studie aan de Rijksuniversiteit te Groningen in 1997 beëdigd als advocaat te Leeuwarden. Bij het Friese kantoor waar zij toen aan verbonden was is Silvia in aanraking gekomen met het personen- en familierecht. De combinatie van het persoonlijke en het zakelijke aspect in dit rechtsgebied sprak haar gelijk aan.

In januari 2000 heeft Silvia de overstap gemaakt naar een groot advocatenkantoor in Groningen. Daar heeft zij zich verder gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Silvia heeft in 2004 de juridische specialisatieopleiding familierecht afgerond, gevolgd door een opleiding tot scheidingsbemiddelaar. 

Eind 2014 heeft Silvia de advocatuur verlaten en is ze beëdigd als rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Noord-Nederland. Daar heeft ze als familierechter veel zaken behandeld. Silvia heeft ook deelgenomen aan de rechtersopleiding. 

Per 1 augustus 2019 is Silvia teruggekeerd in de advocatuur en heeft ze zich aangesloten bij Heidanus Arnoldus Roosjen Advocaten. Haar jarenlange ervaring als familierechtadvocaat in combinatie met de kennis en ervaring die zij heeft opgedaan als rechter maken haar tot een allround familierechtspecialist. 

Silvia houdt zich bezig met (echt)scheidingen en alles wat daarbij hoort zoals gezag, zorgregelingen, alimentatie, verdeling, uitleg huwelijkse voorwaarden en zo meer. Ze staat vaak ondernemers bij, waarbij onder andere vennootschappelijke aspecten en het lezen van een jaarrekening in het kader van een (echt)scheiding een belangrijke rol spelen. Ook voor erfrechtkwesties kunt u bij Silvia terecht.

Silvia is een prima onderhandelaar maar procedeert indien nodig duidelijk en voortvarend. Zij is van mening dat een investering in een constructieve samenwerking met haar cliënten leidt tot een zo optimaal mogelijk resultaat.

In het nieuws:

Contact opnemen:
Telefoon  : 050-305 20 73
E-mail      : [email protected]